Reality/TV

Владимир Андонов – другото лице на спорта по Bulgaria ON AIR

Водещият обича спорта още от дете

01.12.2016г. / 06 50ч.
Аз жената
Владимир Андонов. Снимка: Bulgaria ON AIR

Владимир Андонов. Снимка: Bulgaria ON AIR

Владимир Андонов е водещ и редактор на спортните новини на Bulgaria ON AIR. Преди да започне работата си в телевизията трупа професионален опит и в други медии. До Bulgaria ON AIR го довежда възможността да работи това, което винаги е искал, както сам казва.

Владимир завършва хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов“ в Сливен, а висшето си образование – в УНСС със специалност „Журналистика и масмедии“.

Водещият обича спорта още от дете. Тренира футбол, баскетбол, обича и да плува.

„Винаги съм спортувал и съм следял спортните събития. Баща ми е бивш баскетболист от местния отбор в Сливен и той е човекът, който ме е вдъхновил да се влюбя в спорта. Обичам футбола и още от дете съм привърженик на българския гранд ЦСКА и на английския титан „Ливърпул“, казва Владимир. Това, което зрителите не знаят за него, е, че 10 години тренира спортни танци професионално.

„С партньорката ми бяхме една от най-добрите двойки в България. Печелили сме много национални състезания. Има голяма конкуренция в този спорт – спомням си как на едно състезание в Пловдив момиче от друга двойка се опита да ме елиминира като стъпи с токчето си на глезена ми. Но „замразихме“ контузията и победихме.“, смее се Владимир.

Водещият обожава и планината. Казва, че най-любимото му място е местността Карандила в Сливенския балкан, която посещава винаги, когато може.

Освен планината, той обича да се разхожда с жената до себе си, да се събира с приятели и да чете книги – харесва различна литература, обожава българските автори Стефан Цанев и Стефан Продев.

Коментирай