Reality/TV

Александър Рангелов – футболът като приоритет

Самият той е тренирал дълги години в местния отбор на Нови пазар

02.12.2016г. / 06 50ч.
Аз жената
Александър Рангелов. Снимка: Bulgaria ON AIR

Александър Рангелов. Снимка: Bulgaria ON AIR

Александър Рангелов е доказан спортен журналист с 20-годишен телевизионен опит. Започва кариерата си в телевизия в далечната 1995 г. Трупа опит като репортер, водещ новини и редактор на спортно предаване.

През 2015 г. става част от екипа на Bulgaria ON AIR. Александър създава изцяло съдържанието на спортните новини с екип от петима журналисти. Футболът е приоритетната му област. Самият той е тренирал дълги години в местния отбор на Нови пазар и смята, че ще бъде много трудно България да възстанови нивото на футболистите от 1994 г.

„За да има добри футболисти у нас, те трябва да се тренират още от деца. За тази цел е нужно да се създадат условия – терен и ресурс за подготовка, за да се изберат най-добрите от тях.“, казва Александър в предаването „Днес“.

Това, което зрителите не знаят за него, е, че Александър е завършил две коренно различни специалности от спорта и журналистиката – той е бакалавър по „Философия“ към СУ „Св. Климент Охридски“, завършва и „Право“ в УНСС.

В началото на демокрацията започва бизнес с букмейкърски пункт. Винаги е обичал спорта, както и да чете спортни новини. Страстта му не след дълго се превръща в професия, която практикува отдадено и до днес.

Коментирай