Reality/TV

Специалитети с кафе и европейска кухня в MasterChef

Победителят ще има привилегията да избере с продукти от кой край на света ще готвят конкурентите му

27.03.2017г. / 10 07ч.
Аз жената
Снимка: btv

Снимка: btv

Тази вечер от 21:00 часа по bTV, кутията на MasterChef ще смрази нечии надежди с продукт, без който мнозина не могат да започнат деня си, но и мнозина не знаят как да интегрират в храната си – кафето.

Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще предизвикат хоби-готвачите да приготвят впечатляващо ястие с вкуса на ободряващата напитка за 60 минути. Въображението на претендентите за титлата и голямата награда от 100 000 лева ще трябва да надмине границите на възможното, а знанията им за множеството латиноамерикански рецепти, които комбинират шоколад, кафе, люти чушки и портокали – незаменими.

Гладиаторите ще бъдат разединени в стремежа си за оригиналност и опасението от рискови ходове, някои ще изпробват напълно нови рецепти, други ще заложат на интуиция и усет. А взискателното жури ще очаква свежи идеи, оформени като изискани ястия.

Дали гладиаторите ще се превъзбудят подобно на козите на откривателите на кафеените зърна в Етиопия, как ще се получи почитта във формата на изкушение, пречи ли жегата в кухнята на перфектните форми и кои ще бъдат трите най-добри чинии, зрителите предстои да разберат.

Победителят ще има привилегията да избере с продукти от кой край на света ще готвят конкурентите му в следващото предизвикателство. Chef Михалчев, chef Токев и Chef Ангелов ще му предложат кошници от Азия със змиорка, лайм, катсубуши, черен сусам, оризово вино, черен ориз, джинджифил и свинско, кошница от Южна Америка със патешко, кафе, шоколад, банани, манго, боб, чушки, скариди и царевица или кошница от Европа – петле, краве сирене, гъби, цвекло, синьо сирене, аспержи, миди „Сен Жак“, ябълки, полента и ориз Ерборио.

Освен това той ще има правото да спаси петима души, които от своя страна ще могат да вземат по един продукт от кошниците на останалите.

Кой ще бъде сломен, ще покажат ли гладиаторите нокти, кой ще приготви най-доброто ястие и кой ще защитава мястото си в най-желаната кухня на България, зрителите ще видят тази вечер.

Коментирай