Меню

Класически пържени филийки

28 февруари 2015 | 08:31 | Илияна Николова
3 от 4 гласа
3-4 супени лъжици брашно
1 чаша прясно мляко
1/4 чаена лъжичка бакпулвер
4 яйца
1 течна ванилия
1 супена лъжица кафява или бяла захар
10 дебели филии хляб
1 ч.

  • Порции: 12

Продукти
Приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера. В голяма купа смесете внимателно брашното с млякото. Добавете солта, яйцата, ванилията, захарта и разбърквайте с телена бъркалка, докато сместа стане хомогенна.

Загрейте мазнина в тиган на средна температура.

Накиснете хляба в сместа и запържете всяка филия до златистокафяво. Сервирайте поднесено с конфитюр, мед или пудра захар.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай