Меню

Топла салата с леща, гъби и бекон

24 февруари 2015 | 14:21 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаена чаша леща
250-300 г пресни гъби по ваш избор
1 голяма глава червен лук
300 г бекон
4 скилидки чесън
сол, черен пипер
зехтин, лимонов сок
една бучка масло
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Сложете лещата да се вари, а когато е готова я прецедете. В тиган разтопете маслото и задушете нарязаните лук и чесън. След това добавете гъбите, сол, черен пипер и магданоза.

Когато гъбите поомекнат, сложете и лещата и гответе 2-3 минути. В отделен тиган запържете до златисто бекона. Сипете салатата в купа и украсете с бекона. По желание овкусете с малко лимонов сок и зехтин.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )