Зелена салата с орехи, портокали и горгонзола

29 май 2015 | 16:45 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¾ чаша орехови ядки, сурови
300 г зелена салата по избор (може и рукола, салата айсберг, маруля и др.)
2 големи портокала, обелени и нарязани
½ чаша нарязан червен лук
¼ чаша зехтин
¼ чаша олио
2/3 чаша портокалов сок
¼ чаша бяла захар
2 супени лъжици балсамов оцет
2 супени лъжици дижонска горчица
¼ супена лъжица риган
¼ чаена лъжица черен пипер
¼ чаша натрошено сирене горгонзола
15 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Запечете орехите за около 5 минути в тиган, докато покафенеят. В голяма купа смесете орехите, зелената салата, портокалите и червения лук.

В друга голяма купа с капак смесете зехтина, олиото, портокаловия сок, захарта, оцета, горчицата, ригана и черния пипер. Затворете с капак, разклатете добре, за да се смесят съставките за дресинга.

Разбъркайте всички съставки заедно с дресинга и сервирайте.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай