Меню

Пилешко с киноа и зеленчуци

18 май 2015 | 17:01 | Илияна Николова
4 от 4 гласа
Добави в любими
1 чаша киноа
2 чаши пилешки бульон
4 супени лъжици зехтин екстра върджин
2 скилидки чесън, намачкани
1 глава лук, нарязана на ситно
400 г пилешки гърди, нарязани на големи парчета
1 тиквичка, нарязана на кубчета
1 домат, нарязан на кубчета
250 г сирене, натрошено
7-8 пресни листа босилек
1 супена лъжица лимонов сок
1 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Смесете киноата и пилешкия бульон. Нека заврат заедно в тенджера. След като заври намалете силата на котлона и оставете да покъкри под капак. Варете, докато течността се абсорбира и киноата набъбне. Приблизително като време би трябвало да отнеме около 12 минути.

Загрейте 2 от лъжиците зехтин в тиган на средна температура. Запържете чесъна и лука, докато стане полупрозрачен или за около 5 минути. Добавете пилешкото и гответе докато стане леко розово или за още 5 минути. Отстранете месото от огъня.

Изсипете още 2 супени лъжици зехтин в тигана. Добавете тиквичките и доматите и гответе, докато омекнат или за около 5 до 8 минути. Върнете пилето в тигана и поръсете с натрошеното сирене, босилека и лимоновия сок.

Сервирайте върху канапе от горещата киноа.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай