Меню

Хавайски пилешки шишчета с ананас

12 юли 2015 | 17:15 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
8 бр пилешки гърди, обезкостени и нарязани на едри кубчета
3 супени лъжици соев сос
3 супени лъжици кафява захар
2 супени лъжици шери
1 супена лъжица сусамово олио
¼ чаена лъжичка джинджифил
¼ чаена лъжичка чесън на прах
200 г ананас
1 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В плитка чиния за супа смесете соевия сос, кафявата захар, шерито, сусамовото олио, джинджифила и чесъна. Разбъркайте добре. Оваляйте пилешките парчета в тази марината. Оваляйте и нарязания на същите парченца ананас. Покрийте продуктите с капак и оставете в хладилник за 2 часа.

Загрейте грила на средна до висока температура. Намаслете ребрата, за да не залепват шишчетата.

Направете шишчетата като редувате парче месо с парче ананас. По желание можете да добавите и червена чушка.

Печете от всяка страна по 20 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай