Меню

Пилешко с доматен сос и пармезан

30 юли 2015 | 16:02 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 яйца, разбити
1 чаша настърган пармезан + пармезан за поръсване на око
300 г галета
6 бр пилешки гърди, нарязани на половини
1 супена лъжица олио/зехтин
1 буркан доматен сос за спагети (с подправки по избор)
1 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190-200 градуса. Изсипете разбитите яйца в плитка купа. В друга плитка купа смесете пармезана и галетата. Потопете месото в яйцата, след това в сместа с пармезана.

В голям тиган загрейте мазнината на средна температура. Сложете месото вътре да се запържи за около 10 минути от всяка страна.

Изсипете доматения сос в тавичка за печене. Поставете пилето вътре. Поръсете с още пармезан. Печете в предварително загрята фурна за 20 минути или докато сиренето се разтопи напълно.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай