Меню

Апетитни пилешки шишчета от Джейми Оливър

1 август 2015 | 17:01 | Михаела Лазарова
5 от 5 гласа
Добави в любими
2-3 скилидки чесън
1/2 чаена лъжичка джинджифил
140 г гъсто кисело мляко
супена лъжица зехтин
1 чаена лъжичка гарам масалата (микс от пикантни подправки)
1/2 чаена лъжичка червен пипер
1/2 чаена лъжичка куркума
500 г пилешки гърди
сол, черен пипер на вкус
1-2 червени чушки
1 ч.30 мин.

  • Порции: 4-6 шишчета

Продукти
Приготвяне

В купа смесете киселото мляко, настърганите чесън и джинджифил, зехтина, куркумата, червения пипер, гарам масалата, солта и черния пипер. Разбъркайте добре сместа, нарежете месото на кубчета като за шишчета и го сложете в купата.

Хубаво разбъркайте, така че всяко късче да се покрие с маринатата. Покрийте ги с фолио и оставете в хладилника за половин-един час. През това време във вода накиснете за няколко минути шишчетата, за да не прегорят на тигана или скарата.

Нарежете чушките на парченца и когато месото се маринова, подредете ги върху шишовете, като редувате месо, чушка. За да се изпече добре месото не слагайте повече от 3 парчета върху шиша. Загрейте добре тигана или грила и сложете шишчетата. На всеки 2-3 минути ги обръщайте, за да се изпекат равномерно.

Рецепта: jamieoliver.com

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай