Меню

Японски панирано-печени крилца

15 септември 2015 | 11:01 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г пилешки крилца
1 яйце, разбито
1 чаша брашно
1 чаша масло
3 супени лъжици соев сос
3 супени лъжици вода
1 чаша бяла захар
½ чаша оцет
½ чаена лъжичка чесън на прах
1 чаена лъжичка сол
1 ч.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в тиган. Потопете всяко крилце в яйцето, после в брашното. Запържете крилцата до наситенокафяво. Подредете ги в плитка тава.

В малка купа смесете соевия сос, водата, оцета, захарта, чесъна и солта. Разбъркайте добре и залейте крилцата. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или до готовност.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай