Меню

Пилешко с ароматен сос

29 септември 2016 | 20:36 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г пилешки гърди без кожата
1 чаша брашно / 1 чаша царевично нишесте
2-3 яйца
масло за пържене или олио
За соса:
1 чаша барбекю сос
1 чаша портокалов мармалад
2 супени лъжици соев сос
50 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В тиган сложете всички съставки за соса и го поставете на котлона. Трябват му около 7-8 минути да покъкри, за да се свържат всички съставки и да се получи хомогенна смес. Нарежете месото на кубчета. Най-напред ги потопете в разбитите яйца, а след това ги оваляйте в брашното.

В добре загрят тиган с разтопено масло изпържете месото. Когато е готово може да го прехвърлите в соса и отново да върнете тигана на котлона за 2-3 минути. Сервирайте с гарнитура по ваш избор.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
KK ( преди 7 години )
С 2 супени лъжици натриев глутамат(соев сос) всичко е вкусно. Не мерси
отговор Сигнализирай за неуместен коментар