Кокошката се измива добре, а дреболиите ѝ се варят в подсолена вода. В тенджера загрейте мазнина, задушете нарязания лук заедно с чесъна. Прибавете към тях премития ориз и сварените дреболии. След това сипете от бульона, в който сте варили дреболиите.

След 5-10 минути прибавете стафидите, сол, черен пипер и нарязания магданоз. Гответе докато оризът стане наполовина готов. Нарежете киселото зеле и го задушете в малко мазнина. Когато поомекне, разстелете го в тавичка и сложете върху него напълнената и зашита кокошка. Намажете я с масло и поръсете с червен и черен пипер.

Сипете в тавичката малко от бульона на дреболиите или вода и малко зелев сок. По желание прибавете и няколко люти чушки. Покрийте тавата с фолио и печете на 200 градуса до готовност на месото. Около 15-20 минути преди да извадите ястието от фурната, премахнете фолиото, за да хване кокошката златиста коричка.

Снимка: istock

Опитайте още: