Поръсете едната супена лъжица царевично брашно в чиния. Оваляйте в нея всяка от пуешките гърди, така че да полепне добре. Загрейте мазнината на силен котлон и запържете от всяка страна до покафеняване. Свалете от огъня.

Направете сос грейви като към мазнината добавите още малко олио, портокаловия сок, джинджифила и меда. След като сосът започне да къкри и да се редуцира, добавете другата супена лъжица царевично брашно. Разбърквайте през цялото време, добавете и 1 супена лъжица студена вода. Бъркайте, докато сосът започне да се сгъстява. Овкусете с малко сол и черен пипер по желание. Добавете и пресния лук.

Върнете пуешките стекове обратно в тигана. Към тях добавете парченцата плодове и соса. Нека вкусовете се смесят. По желание можете да капнете няколко капки соев сос преди да свалите от котлона.

Снимка: iStock

Вижте още: