На дъното на йенска тенджера се слага малко масло, след което се нарежда месото от едно разфасовано пиле, като на всеки ред се слага по малко масло и сол на вкус. Най отгоре се залива с една кофичка кисело мляко. 

Пече се в умерена фурна около 1 час. (По желание можете да прибавите гъби, пикантина или друга подправка по ваш вкус и чаша бяло вино).

Снимка: thinkstock

Пиле със синьо сирене
Пиле с гъби и сметана
Пиле в йенска тенджера
Пиле на лютика
Пиле рагуфин
Пиле със зеленчуци
Пиле със сметана
Пиле с макарони и сметана
Пиле с патладжани
Панирано пиле
Кордон блю от пиле
Печено пиле с шарена гарнитура
Пиле по мексикански
Пилешко филе в бял сос