Меню

Кисело зеле с наденички

27 декември 2014 | 12:01 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 малка кисела зелка
5-6 големи наденици ( или 8-9 малки), които може да са сурови или не
2 дафинови листа
черен пипер
1 чаена чаша пасирани домати
10 големи скилидки чесън
1 ч.40 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Нарежете киселото зеле на дребно и загрейте малко мазнина в тенджерата. Сложете да се задушат нарязаните скилидки чесън (нарежете ги на колелца) и след това добавете зелето. Бъркайте минута-две и сложете смлян черен пипер, дафиновия лист, долейте малко зелев сок и малко вода.

Оставете зелето да къкри около 30 минути. През това време изпечете наденичките на скара или грил тиган. След половин час ги прибавете към зелето (като по желание може да ги нарежете или да ги сложите цели) заедно с пасираните домати. Гответе още 20 минути и сервирайте.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай