Меню

Терин с кайма, колбас и моцарела

19 март 2015 | 16:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г кайма смес
200 г колбас салчичон
1 връзка пресен лук
150 г моцарела
150 г пресен спанак
средиземноморска подправка на вкус
сирене Грана Падано за настъргване
2 супени лъжици царевично брашно
1-2 яйца
2 супени лъжици зехтин
сол на вкус
1 ч.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Омесете каймата с подправката, солта, яйцата и царевичното брашно. Нарежете лука на ситно. Спанакът се бланшира в гореща вода, за да омекне.

Нарежете колбаса и моцарелата на колелца.

Разделете каймата на две части. В намазнена правоъгълна форма за печене разстелете едната част от каймата. Върху нея подредете ситно нарязаните лук и спанак, моцарелата и салчичона на колелца.

След това отгоре разстелете останалата част от каймата. Върху нея настържете сирене Грана Падано, колкото да покрие каймата.

Печете в загрята на 200-230 градуса фурна за около 40-45 минути или до готовност. Трябва да се получи хрупкава тъмна коричка отгоре.

Забележка: Като гарнитура можете да добавите картофено пюре, оформено с помощта на шприц или пош.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай