Меню

Панирани свински котлети върху канапе

20 юни 2015 | 12:40 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
6 бр. свински котлети с кост
400 мл сметана за готвене
3-4 с.л. царевично брашно
сол и черен пипер на вкус
1-2 щипки бахар, смлян
1 щипка зеленчуков микс (подправка) 
1 дафинов лист
1-2 щипки сушен/пресен магданоз по желание за поръсване
40 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Месото се овалва в брашното, солта и пипера. След това се запържва в сгорещено олио за 3-4 минути от всяка страна. След това се сваля от котлона.

В същия тиган се прави сос от останалото брашно, сметаната, бахара и дафиновия лист. Разбъркайте всички съставки в същото олио като внимавате да не загори. Добавете и зеленчуковата подправка.

След това върнете котлетите в тигана със соса. Оставете ги да къкрят за 10 минути на слаб огън.

Готовото ястие се поръсва с магданоз и се сервира върху канапе от препечена филийка по желание.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай