Меню

Свинско руло с ароматна плънка

24 октомври 2017 | 06:13 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 кг свински врат
1 глава лук
1 връзка пресен чесън
150 г гъби
10 броя сушени сливи
10 резена сушени домати
розмарин
сол
черен пипер
дафинов лист
2-3 супени лъжици зехтин
кориандър
сух копър
50 мл коняк
90 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Накиснете сливите в коняка и ги оставете настрана. Начукайте месото, така че да стане крехко и по-тънко.

В сгорещена мазнина запържете нарязаните гъби, лук, чесън. Добавете към тях и всички подправки. Свалете от котлона и добавете накиснатите сливи и готовите сушени домати. Извадете дафиновия лист.

Разстелете месото. Върху него разпределете плънката. Навийте на руло и захванете с шишчета или с канап.

Печете в намазнена тавичка и предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около час или до получаване на кафява коричка.

Следете и нашите кулинарни рецепти във фейсбук страницата „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай