Меню

Печен свински джолан с лук

19 февруари 2018 | 06:00 | Илияна Николова
4 от 2 гласа
Добави в любими
500 г свински джолан
1 глава лук
червен пипер
черен пипер
сол
дафинов лист
50-60 мл олио
240 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Джоланът се измива и почиства. В купа се смесват олиото и подправките заедно със солта. Джоланът се намазва със сместа. Поставя се в тава за печене. Около джолана нарежете лука на колелца, за да даде аромат на месото. Добавете малко вода и дафиновия лист за още аромат. Завийте тавата с фолио и печете за 2-3 часа на 160 градуса. След това открийте месото, увеличете на 220 градуса и печете до получаване на коричка.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай