Ароматни телешки пържоли с лук и грейви

26 ноември 2015 | 12:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г телешко месо
1 яйце
¼ чаша галета
1/8 чаена лъжичка черен пипер
½ чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка чесън на гранули
1 чаена лъжичка сос Уорчестър
1 супена лъжица олио
1 чаша кромид лук, нарязан на едро
2 супени лъжици брашно
1 чаша говежди бульон
1 супена лъжица шери
½ чаена лъжичка сол
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В голяма купа смесете месото, яйцето, галетата, пипера, солта, чесъна на прах и соса Уорчестър. Нека всички тези съставки да полепнат хубаво по месото.

Загрейте олиото в тиган на средна температура. Пържете телешкото, докато хване коричка от двете страни. Свалете от огъня.

За да направите соса:

В същата мазнина изсипете брашното и бъркайте в мазнината с дървена лъжица, докато оберете всички остатъци и аромати от месото. Залейте с бульона и шерито. Подправете със сол. Бъркайте и оставете да къкри на слаб огън, за да се посгъсти малко.

След това намалете още котлона и върнете месото в соса. Похлупете под капак и оставете да къкри за още 15 минути.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
17 rate up comment 0 rate down comment
Морската ( преди 8 години )
А какво се случва с лукааааа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар