Телешко бонфиле с рататуй и картофен чипс

23 януари 2016 | 09:14 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
800 г телешко бонфиле
100 г масло
сол, черен пипер 
100 мл червено вино
За рататуй
мащерка
5 тиквички
5-6 домата
За картофения чипс
1 кг картофи
90 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Месото се начуква леко и се нарязва на жулиени. Овкусява се със сол и черен пипер. В нагорещен тиган се слага маслото и в него се запържва месото. След това се отделя, добавя се още малко масло и вино. Когато сосът се посгъсти, месото се връща в него.

За да приготвите рататуя нарежете на колелца тиквичките и доматите и ги подредете в тавичка за печене. Овкусете ги със сол, черен пипер, мащерка и малко мазнина. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

За картофения чипс: Картофите се обелват и нарязват на тънко, след което се изпържват във фритюрник.

Снимка: Борис Колаксъзов

Рецептата е предоставена от шеф Борис Колаксъзов.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай