Особуко ала миланезе

20 юли 2016 | 07:35 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г телешки пържоли с кост в средата
2 моркова
1 глава лук, ситно нарязана
2 скилидки чесън, намачкани
2 лъжици брашно
1 голямо кубче масло
10 мл телешки бульон, разтворен
½ чаша бяло сухо вино
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
90 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Поръсете добре телешкото с брашното, за да полепне навсякъде. След това в сгорещеното масло на средна температура го запържете, за да се запечати. След като хване лека коричка го извадете от тигана.

Добре е тиганът да е по-дълбок, защото в него ще добавите и останалите продукти. Така в същата мазнина след като сте извадили месото запържете чесъна и лука, докато омекнат. Разбърквайте непрекъснато. След няколко минути добавете и морковите и виното. Оставете да покъкри за десетина минути.

След това прибавете месото, бульона и подправките и покрийте с капак. Намалете котлона и оставете да къкри така за около час. Ястието е готово, когато усетите, че месото ще падне почти само от кокала.

Сервирайте особукото с гарнитура от ризото, картофено пюре, задушени зеленчуци или паста.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай