Телешки руладини със сушени домати, спанак и бекон

29 април 2017 | 08:34 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
800 г телешко месо

150 г шунка или пушен бекон

100 г сушени домати

2 стръка пресен магданоз

200 г пресен спанак

10 мл доматено пюре

2 щипки черен пипер

2 щипки сол

1 супена лъжица горчица

100 мл олио

20 г масло

1 глава лук
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Нарежете месото на 4 слайса с дебелина около сантиметър. Начукайте ги, за да стане месото по-тънко и крехко. Поръсете с черен пипер и сол от двете страни, а от едната страна намажете с горчицата.

Задушете спанака във вряща вода за няколко секунди, колкото да омекне. Отцедете го. Разстелете го върху месото. Върху него подредете сушените домати и ситно нарязания магданоз. Нарежете лука на ситно и също го добавете към месото.

Завийте месото на рулца, след това го увийте в слайсовете шунка (бекон), накрая го стегнете с конец. Запържете го от всички страни в сгорещеното олио, докато се зачерви. Извадете руладините и ги поставете върху кухненска хартия да се отцедят.

Междувременно в същата мазнина в тигана добавете 1 супена лъжица брашно и го запържете. Разредете доматеното пюре с малко вода и го добавете към мазнината и брашното. Подправете с черен пипер и сол. Разбъркайте без да сваляте от котлона, докато сосът се сгъсти.

На финала върнете руладините в тигана, за да поемат от соса. Преди да ги сервирате отстранете конците. Сервирайте руладините, полети обилно със соса.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай