Свободно време

Животът е предопределен за щастие

18.05.2012г. / 14 04ч.
Аз жената
Животът е предопределен за щастие

За първи път пълно луксозно издание на световния бестселър „Разговори с Бога“.

Преведен на над 30 езика и задържал се в бестселъровата класация на Ню Йорк Таймс в продължение на години.

Книгата, която промени живота на милиони хора по цял свят.

За автора:

Животът е предопределен за щастие
Нийл Доналд Уолш

Нийл Доналд Уолш получава световно признание със серията „Разговори с Бога“, преведена на повече от 30 езика и задържала се в бестселъровата класация на Ню Йорк Таймс в продължение на години. Той е автор на над 20 книги на духовна тематика, сред които и издадената от „Хермес“ – „По-щастлив от Бог“. Те носят едно ново разбиране за смисъла на живота и връзката на човека с Бога. Уолш интегрира извечната мъдрост на Изтока с прозренията на Запада, за да създаде една нова концепция за пътя на вярата като неразривно свързана със самопознанието. Всички книги на Уолш се радват на нестихващ интерес.
Преди да стане известен обаче, той преживява редица съкрушителни удари в личен и професионален план.
Нийл Доналд Уолш е роден в Милуоки, щата Уисконсин, на 10 септември 1943 г. в католическо семейство. Освен Библията, Уолш чете задълбочено и други фундаментални трудове от различни религиозни традиции – като „Риг Веда“ и „Упанишадите“, търсейки своята духовна истина. Работи в различни области: като репортер, журналист, радиоводещ, редактор, връзки с обществеността, актьор, собственик и мениджър на рекламна агенция... Тази непрестанна смяна на месторабота и местоживеене отразява дълбоката му неудовлетвореност от живота, който води.
На 49-годишна възраст светът му драстично се променя – сполетяват го редица нещастия в личен и професионален план. Домът му и всичките му вещи изгарят в пожар, банкрутира, бракът му се разпада, а той сериозно пострадва в автомобилна катастрофа. Когато след година лечение се възстановява от счупването на врата, Уолш се оказва безработен и сам и известно време живее и се препитава като клошар.
Отчаян и уплашен, той пише гневно писмо до Бога, Главния виновник за всичките му нещастия. За негова огромна изненада, получава отговор на яростната си тирада.
Най-странното е, че именно това време поставя началото на неговото духовно пробуждане и ражда „Разговори с Бога“ – книгата, която променя не само неговия живот, но и живота на милиони хора по целия свят. Обръщайки се назад, Уолш споделя: Благославям времето, когато се влачех из парка със спалния чувал. Това не беше краят на живота ми, а неговото начало. Там, в парка, научих истинското значение на думи като честност, лоялност, искреност и доверие.
Духовните търсения на Уолш го водят от стъпалата на Мачу Пикчу в Перу до шинтоистките светилища в Япония, от Червения площад в Москва и площада „Свети Петър“ във Ватикана до площад „Тиенанмън“ в Пекин. Където и да отиде – Южна Африка или Норвегия, Хърватия или Холандия, по улиците на Цюрих или по улиците на Сеул, – навсякъде Уолш открива огромната нужда на хората да живеят един по-пълноценен, мирен и хармоничен живот. Това го кара да създаде Световно движение за Нова духовност (Humanity`s Team), което да работи за духовното пробуждане на хората, за мира на планетата и добруването на хората.

За книгата:
Настоящата книга представлява пълното сборно издание на разговорите, които Уолш провежда с Бога в рамките на почти цяло десетилетие. Книгата се превръща в извор на утеха и вдъхновение за милиони хора по цял свят.
В това сборно издание на „Разговори с Бога“ са събрани трите най-значими книги на Нийл Доналд Уолш, които носят неговите най-важни послания.
Първата засяга най-вече лични въпроси за предизвикателствата и възможностите, с които всеки човек се сблъсква в живота си.
Втората се отнася до по-глобални въпроси, свързани с геополитическия и метафизичен живот на планетата и предизвикателствата, пред които е изправен светът днес.
Третата е посветена на универсални истини от най-висш порядък и предизвикателствата и възможностите на душата.
„Разговори с Бога“ е прекрасен дар за онези, които са поели в търсене на истината с всеотдайно сърце и отворено съзнание. Тя засяга всички въпроси, които някога сме си задавали. За живота и любовта, целта и средствата, хората и взаимоотношенията, доброто и злото, вината и греха, прошката и изкуплението, пътя към Бога и пътя към ада... В нея открито се говори за секса, властта, парите, децата, брака, развода, житейското призвание, здравето... Какво има след края на живота и преди началото му... Изучават се войната и мирът, знанието и незнанието, даването и получаването, радостта и тъгата, видимото и невидимото, истината и неистината... Ще узнаете повече за геополитическия и метафизичен живот на планетата и предизвикателствата, пред които е изправен светът днес.
Аз говоря на всички. Постоянно. Въпросът не е в това на кого говоря, а кой слуша.
Трудността е в това да се познае кои послания са от Бога и кои – от други източници. Разграничението е лесно, когато се прилага едно основно правило:
От Мен са твоите най-възвишени мисли, твоите най-ясни думи, твоите най-великолепни чувства. Всичко останало е от друг източник.
Най-възвишената мисъл е винаги мисълта, в която има радост. Най-ясните думи са онези, които съдържат истина. Най-великолепното чувство е чувството, което наричаш любов...
Из „Разговори с Бога“

На книжния пазар от 4 май 2012 г.
Обем: 648 стр.
ISBN 978-954-26-1107-3
Корична цена: 24,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай