Свободно време

Как се раздават подкупи на политици

31.07.2012г. / 09 59ч.
Аз жената
Как се раздават подкупи на политици

За автора:
Ридли Пиърсън е автор на над 20 романа, голяма част от които са бестселъри в топлистата на „Ню Йорк таймс“. Преведени са на над 20 езика. Романите му са много разнообразни – полицейски, шпионски и криминални трилъри. По някои от тях са направени филми. Ей Би Си екранизира „Дневникът на Елън Римбоуер“ . Пиърсън е носител и на наградата „Реймънд Чандлър“.

За книгата:
Лу Хао, счетоводител на огромна американска строителна компания, развиваща дейност в Китай, става неволен свидетел на убийство, в което е замесен високопоставен правителствен служител. Няколко дни по-късно Хао е отвлечен. Назначеният му от фирмата личен бодигард – американски гражданин, също изчезва безследно.
Работодателите на Хао се нуждаят отчаяно както от него, така и от счетоводните му документи. Чрез него те са раздавали подкупи на политици и управници. Джон Нокс и Грейс Чу са наети да спасят заложниците и да проследят парите, изтекли нелегално от компанията. Дори с подкрепата на американския консул, разследването напредва мъчително бавно, а до екзекуцията остават броени дни. Нокс и Грейс се оказват изправени пред интереси и сили, които далеч надхвърлят очакванията им.
Шанхай крие ревностно тайните си, а всеки, дръзнал да се намеси в делата на големите играчи, рискува живота си. Джон Нокс и партньорката му ще трябва да използват цялата си находчивост, за да завършат мисията. В самия й край обаче се оказва, че паяжината от лъжи далеч не е разплетена.

На книжния пазар от 3 август 2012 г.
Обем: 448 стр.
ISBN 978-954-26-1130-1
Корична цена: 14,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай