Свободно време

С грандиозен спектакъл посрещаме китайската нова година

Тибетският театър ще бъде представен в София на 21 февруари

12.01.2013г. / 10 20ч.
Аз жената
С грандиозен спектакъл посрещаме китайската нова година

Тибетският танцов театър „Мелодия от небесата“ ще бъде представен на 21 февруари 2013 в зала 1 на НДК от 19.00 часа. Грандиозното танцово шоу се играе за първи път в България, след като е било показвано на сцените по цял свят.

„Мелодия от небесата“ разказва за изкуството на Изтока, като представя традиционните за Тибет танцови носии, музика и цветове.

Гост-изпълнители на спектакъла са артистите от танцовата формация на провинция Гандзъ, Тибет. На сцената в изпълнение на танцовия театър ще излязат над 30 участници от трупата, основана през 1958 г., в която играят общо близо 200 артисти. С над 1000 представления в Азия, Европа и Африка и над 400 музикални награди за 50 години, танцовата формация е успяла да добие популярност като една от най-добрите в Тибет. Сред най-известните й спектакли са „Hometown of Ling Gesar,“love song of Kangding“, „Can’t help singing“, „the soul of Tibetan dance“, „Dream lover“ и др.

Танцовият театър „Мелодия от небесата“ ще бъде представен в България по повод настъпването на китайската нова година (Чун дзие), която през 2013 година започва на 10 февруари и е под знака на змията.

Продуценти на събитието са Националният дворец на културата и Посолството на Китайската народна република в България.

Билетите за спектакъла вече са в продажба на билетните каси на НДК и в мрежата на Eventim.bg. Цените са на стойност от 15 до 50 лева.

Коментирай
Свободно време