Свободно време

Черната водна змия съветва – не бъдете импулсивни

Черната водна змия започва на 10 февруари 2013 година

04.02.2013г. / 10 40ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Според източния календар годината на черната водна змия започва на 10 февруари 2013. За много българи това разбира се е без значение, но оглеждайки витрините на магазините си мисля, че китайската ритуалност и култура навлизат все повече и в нашия живот. Ако сте от тези, които вземат под внимание китайския календар е време да смените статуетката на дракон с такава на змия. Наистина има невероятно голям избор – стъклени, метални, дървени, керамични… змии навсякъде, каквито искате. Хубаво е да има нещо златно по змията или поне да прилича на златно, че да ни донесе просперитет.

Добре че все пак не са истински и не пълзят. Китайците не се ужасяват като нас от змиите, а ги уважават и за тях те са символ на благополучие и мъдрост.

Свързани статии

Стихията, на която се подчинява тази година е водата. А тя символизира промяна, подвижност, нестабилност и прекалена емоционалност.

Китайците обаче не се притесняват от горните характеристики, те смятат, че промяната трябва да се управлява и да се извлече максимална полза. Вярва се, че в годината на змията могат да се появят всякакви нови неща като: нови религиозни вярвания, нови философски учения, нови политически партии, дори и нови автономни държави. Предвид че у нас се очакват избори – можем да очакваме както очакваното, така и неочаквани неща.

Както змията сменя старата си кожа, така и ние трябва да смъкнем от себе си всичко старо, ненужно и натоварващо ни. Това е годината, в която да заемем позиция за нов старт в живота. И да планираме нещата бавно, спокойно и отрано. Не бива да сменяме жилището си, освен ако не сме го планирали предварително. Явно правилото важи и за всички други смени – на кола, мъж и т. н.

Змията ни съветва да не вземаме импулсивни решения, освен при непредвидени ситуации. С една дума да сме по-организирани. Да планираме семейните почивки отрано, да планираме ремонтите и всичко останало.

Ако не друго, поне неорганизираните и хаотични хора, които вземат тези съвети под внимание ще станат по-прогнозируеми и така няма да изнервят околните с внезапните си решения и постоянната смяна на позиция и мнение.

Коментирай