Свободно време

Вход свободен за най-мащабното танцово събитие в България за 2013

Над 700 танцьори от 32 клуба в България и гости от Полша ще се включат в програмата на фестивала

12.03.2013г. / 11 26ч.
Аз жената
Вход свободен за най-мащабното танцово събитие в България за 2013

От 15 до 17 март 2013 в зала 2 на НДК ще се проведе второто издание на Sofia Dance Fest. Призьорите от миналогодишния танцов фестивал завоюваха редица престижни награди и се наредиха на почетната стълбичка на европейските и световни шампионати. Във второто издание на фестивала над 700 танцьори ще премерят сили в следните танцови стилове: танцово шоу, модерен и съвременен танц, джаз танц, хип хоп, класически танц, характерен танц, етно шоу, латино шоу, акро джим, мини и големи продукции, free open dance, party time seniors. Участват танцови състави не само от големите градове, а и от по-малки населени места като Приморско, Белово, Костенец, Полски Тръмбеш, Сандански, Разлог, Сливен, Казанлък, Перник, Нова Загора, Хасково. Най-малкият участник е едва на 4, а най-възрастният на над 60 години.

Състезанията ще журират международни съдии от Полша и Англия, както и национални, доказани специалисти в областта на танцовото изкуство.

През втората фестивална вечер любителите на танците ще могат да се насладят на гала концерт с част от най-атрактивните участници в различните стилове. Великолепната танцова феерия ще започне точно в 20 ч. на 16 март в зала 2 на НДК.

Свързани статии

Гости на форума ще бъдат водещи танцьори от Полша. Със свои уъркшопове ще се включат световните звезди на танцовото изкуство Александра и Паулина Засада от Полша и Swoosh от Англия. Българското участие също е впечатляващо. Росен Канев, Раул Торрес, AVA и Sulsa ще бъдат на ваше разположение на 16 и 17 март. Всички желаещи да се докоснат до майсторите на танца и да почерпят от техния опит и вдъхновение могат да се регистрират на: bsdf.bg@gmail.com .

Целта на танцовия фестивал е да става все по-мащабен, с тенденция в следващите издания да има по-голямо световно участие. Масовостта на състезанието има за задача да запали и доведе децата и младото поколение в танцовите зали и по този начин да се развие техният творчески потенциал, за да се изградят като пълноценни личности.

Фестивалът предоставя поле за изява на деца, младежи и допринася за повишаване на мотивацията им да се занимават с конструктивна творческа дейност. Националните квалификации по танцово шоу и хип хоп традиционно привличат около 3000 зрители.

За да могат повече хора да се насладят на невероятната феерия от музика и танци, както и от майсторството на участниците, входът за конкурса и гала спектакъла е свободен.

Коментирай
Свободно време