Свободно време

Секс и бабини мекици – днешните машини на времето

Колко струва билетът за машините на времето

14.03.2013г. / 12 15ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Преди двайсетина, а ако вземем предвид „Машината на времето“ от Хърбърт Уелс, преди около сто години, любимата тема на писателите фантасти е била машината на времето. Всъщност ние отдавна пътуваме с нея, но не го осъзнаваме. Тя не прилича на кола, няма колела и кормило, нито сложна електроника. Има много различни образи. С нея прескачаме в миналото и в бъдещето, в днешните паралелни вселени, под земята и високо горе при звездите.

Книгите

Книгите са класическата машина на времето. Седиш си удобно вкъщи на дивана, прелистваш страниците и се пренасяш в друг век, на други географски координати, в компанията на други хора. Не ти трябва специално оборудване, евентуално с годините ще са ти нужни само добри очила за четене.

Свързани статии

Интернет

Най-мощната машина на времето – с едно щракване на мишката и си там – където пожелаеш да бъдеш – в миналото или в бъдещето, на другия край на Земята или високо горе в Космоса. Освен това 2 минути си вътре, а всъщност са минали 2 часа!

Албум със снимки

Без значение дали са в старомодната си хартиена форма или в електронен вид снимките безотказно ни връщат към най-прекрасните мигове, които сме преживели, най-скъпите за нас хора и най-чудните места, на които сме били.

Ботокс/лифтинг

Цялата поредица от козметични, дерматологични и пластични интервенции работят, за да ни върнат няколко скъпоценни години младост.

Внучето

Казват, че раждането на внучето събужда спомените за собственото ти дете. И не само спомените – разбуждат се знанията и уменията ти как се гледа бебе.

Любов в третата възраст

Може да гледаме с насмешка на влюбванията/сватбите на нашите баби и дядовци, но те са толкова искрени и толкова истински, колкото и на младите хора. Да се влюбиш на 50, 60 или на повече години е направо като машина на времето. Никога не забравяме как се обича, а когато имаме любим човек до нас, се подмладяваме.

Секс

Върховният секс те изстрелва на седмото небе – където и да се намира то. Пътуването е удоволствие, а пристигането е незабравимо. Специалното облекло е препоръчително. Предпазните мерки са задължителни, освен ако не става дума за секс за бебе.

Мирисът на бабините мекици

За мнозина мирисът на домашни мекици, баница и кекс също е като машина на времето, автоматично ги препраща в безгрижното детство и вълнуващите ваканции с вкусните закуски на баба.

Семейните традиции

Старите семейни традиции, предавани от поколение на поколение са доказателство, че миналото живее в бъдещето. Независимо за какво става дума – родови кулинарни рецепти, фамилни празнични обреди или бабината ракла с плетените и везани дантели – историята продължава.

Коментирай