Свободно време

Хобита, които качват адреналина

Смелост, риск и екстремни забавления...

26.04.2013г. / 12 34ч.
Петя Зефирова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Любителите на приключения са по правило изключително смели хора. Приключението често се отъждествява с авантюрата и наистина малцина са тези, които се отдават на занимания, каращи косите на обикновените хора да се изправят от ужас. Авантюристите имат нужда от този род вълнения така, както всички се нуждаят от въздуха. Ето как можете да вдигнете адреналина си (ако силно го пожелаете, разбира се) и да се почувствате като във филм.

Зорбинг

Свързани статии

Зорбингът е един от най-модерните екстремни спортове. Макар и не толкова популярен у нас, той има и тук своите почитатели. Зорбът представлява огромна сфера, изработена от специален полимер. Тя е с диаметър около 3 метра и има в центъра камера, в която влиза зорбонавта. С тази сфера той се спуска по хълм или склон, а може да се „разхожда“ и по равна повърхност. Участвалите в подобно приключение споделят, че са се чувствали като в тренажор за космонавти.

Бодисърфинг

Това е спорт подобен на сърфинга, но яхването на вълните се изпълнява ... без дъска. На пръв поглед сякаш е доста трудно занимание, но специалистите казват, че не е така. Ако сте свикнали с големите вълни от детска възраст и сте добър плувец, определено ще заобичате този спорт.

Спускане на рапел

Къде е „копчето за адреналина“ в случая? Това приключение представлява контролирано спускане по остри и стръмни скали с помощта на двойно-опънато дебело въже. За целта обикновено се използват ръкавици, предпазващи ръцете от охлузвания. Тъй като този спорт е наистина екстремен е задължително носенето на каска и присъствието на опитен инструктор до вас, ако решите да се пробвате.

Уиндсърфинг

Това е спорт, който практикуващите наричат „изкуството да управляваш вятъра“. Този воден спорт съчетава в себе си ветроходството и сърфинга. Простичко казано, уиндсърфът е дъска с прикрепени към нея мачта, платно и кормило. За да се отдадеш на този специфичен фитнес е необходима доста голяма доза смелост, двигателна култура и желание за необикновената тръпка, която сърфирането, а особено пък падането в началото :) носи.

Всички тези екстремни занимания изискват от практикуващия да е в добра физическа форма, да има стабилни технически познания и подготовка, както и да притежава психическа зрялост, за да не изложи на излишен риск живота и здравето си. Забавлявайте се, но не забравяйте разума си у дома...

Коментирай