Свободно време

„A to JazZ Festival“ се завръща с горещи латино джаз ритми

Саксофонистът на Тито Пуенте Мич Фромън пристига за третото издание на музикалното събитие, което този път ще е в парка „Заимов“ в София

30.04.2013г. / 17 45ч.
Аз жената
„A to JazZ Festival“ се завръща с горещи латино джаз ритми

Най-цветното музикално събитие на лятна София „A to JazZ Festival“ ще се проведе и тази година, 2013, за трети пореден път, и ще бъде посветен на едно от най-значимите течения в музиката в световен мащаб – латино джаза. "A to JazZ Festival – Аmerica Latina“ ще се състои отново в последните три дни на юни, но този път в парка „Заимов“. Единственият джаз фест на открито в столицата се организира от фондация "A to Z“ и фондация „Америка за България“.

Традиционно програмата на фестивала ще събере на една сцена най-изявените български и световни изпълнители в своя жанр. Специално за българските меломани в София пристига саксофонистът на легендата Тито Пуенте Мич Фромън и неговият бенд The Bronx Horns. Това е и хедлайнерът на втория ден от фестивала. Публиката ще чуе и кубинското инструментално чудо Dany Noel Latin Jazz Quintet, които пристигат от Латинска Америка специално за шоуто на открито. Феновете ще се насладят и на една от най-актуалните в момента бразилски джаз диви – Жандира Силва. Наред със световните знаменитости феновете ще се възпламенят и от българската група Tumbaito с Калин Вельов, както и от музикантите от сборния проект Bandera Rossa. Организаторите са подготвили още изненади за любителите на джаз звученето с латино привкус, които тепърва предстои да бъдат обявени.

Просторът на парка „Заимов“ ще позволи на почитателите на хубавата музика да се чувстват комфортно и да танцуват под ритъма на горещите звуци на артистите от фестивала. Така в столицата между 18 и 22 часа в края на юни ще се развихри истинска латино фиеста, вярват организаторите на "A to JazZ Festival – Аmerica Latina“. През трите фестивални дни в красивия градски парк „Заимов“ се очакват над 15 000 души, които ще се насладят на магията на джаза безплатно. Миналата година Докторската градина се оказа тясна за феновете на "A to Jazz Festival – Soul of America“.

Заедно с основната сцена, предоставена на артисти от Куба, САЩ, Бразилия, България и др., са предвидени и съпътстващи събития за всички възрасти, които ще ангажират вниманието на публиката през целия ден по време на феста. Засега организаторите разкриват само, че ще има танци и инструментални занимания с български и световни звезди.

Музикалното събитие се провежда в подкрепа на кампанията „София – Европейска столица на културата 2019“ и ще премине под почетния патронаж на председателя на Столичния общински съвет г-н Елен Герджиков.

Коментирай