Свободно време

Как да си гледате на кафе?

Надникнете в бъдещето

26.09.2013г. / 12 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Искате ли да научите какво ви очаква в близкото бъдеще? Когато няколко жени се съберат на приятен разговор на по чаша кафе, винаги си говорят за неща, които силно ги вълнуват и най-вече за любов. На всяка една е любопитно как ще се развие настоящата й връзка, или ако е необвързана – кога ще срещне човека. Други се вълнуват от това дали ще имат успех и благосъстояние.

Гледането на кафе е древна форма на гадаене, която произхожда от Азия, Гърция, а също и от Близкия изток и за първи път е въведена от циганите. Разчитането на символи, цифри и фигури в чашата си има наименование Tasseography. За да гледате на своята чаша кафе ще са ви нужни доста време, психологическа нагласа и въображение.

В началото ще ви бъде по- трудно да разчитате знаците в чашата ви, но това не бива да ви отказва. Как да започнете да гледате на кафе? Трябва да си сварите турско кафе в джезве. Сложете една или две лъжички смляно кафе да се вари, ако желаете добавете и захар при варенето.

След като е готово кафето трябва да си сипете една чаша (Някои поставят малко количество от утайката и след това наливат от кафето). За предпочитане е тя да е бяла, порцеланова. Измийте или избършете чашата преди да сипете кафето, което не трябва да прецеждате през цедка. Много е важно да отпивате спокойно от чашата, да бъдете позитивно настроени, защото се смята, че част от вашите вибрации се предават в нея.

Пийте кафето си само от едната й страна, тази, която е пред вас. След като го изпиете, на дъното ще има останала утайка. Разклатете леко чашата, така че по стените да се образува следа от нея. С лявата си ръка я завъртете три пъти в посока обратна на часовниковата стрелка, като през това време мислите за хубави неща, които искате да ви се случат.

Поставете чинийката на обратно върху чашата и рязко обърнете надолу. Оставете я да се изцеди за около 5 минути. Сега следва най-интересната и трудна част – разгадаването на фигури и символи. Започнете с разчитането на по-големите фигури и след това преминете към по-малките.

Свързани статии

Символите на чинийката показват вашето минало. В долната част на чашата също са минали събития от живота ви. В средата на стените на чашата и по-нагоре от тях са настоящето и бъдещето. Колкото по-близо са фигурите до ръба на чашата, толкова по-скоро ще се случи това, което ви показват знаците.

Ако са по-големи означава, че са ключови за вас и живота ви. Смята се, че фигурите, които се намират около дръжката на чашата се отнасят за човека, пил кафето. Някои разчитат миналото и от лявата страна на чашата, а бъдещето отдясно.

Коментирай