Свободно време

Какво издава почеркът за личността ви?

Различават се над 5000 черти на характера

09.01.2014г. / 15 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Знаете ли, че по начина, по който човек пише, може да се различат над 5000 черти на характера? Някои пишат красиво и четливо, на други почеркът е такъв, че другите трудно го разчитат. Всеки един детайл като форма, големина, яснота на изписаните букви служи на психолозите за определянето на голяма част от чертите на характера, който всеки от нас носи.

Вижте кратък анализ на писането.

Ако вашият почерк е с лек наклон наляво

Предпочитате да работите самостоятелно. Ако пишете с дясната си ръка и почеркът ви е с наклон наляво това може да изразява някакъв вътрешен бунт.

Ако вашият почерк е с наклон надясно

Вие сте личност отворена към света около себе си и обичате да общувате с други хора.

Почерк, който не е наклонен нито наляво, нито надясно

Мислите логично и практично и умеете да контролирате емоциите си.

Когато буквите, които изписвате са по-издължени, това може да говори за човек, който се намира под светлините на прожекторите или такъв, когото го очаква успешно бъдеще. Много известни личности имат подобно издължено изписване на буквите.

Ако изписаните букви са малки

Лесно се фокусирате и концентрирате върху нещата, но може да се окажете интроспективна и срамежлива личност.

Букви със среден размер говорят за регулирана и адаптивна личност. Формата, с която изписвате буквите също е от значение. Обикновено те са или по-заоблени, или по-заострени.

Ако вашият почерк е с по-заострени букви това говори, че сте любопитна личност, която обича интензивността, но на моменти сте леко агресивни. Обикновено такива личности постигат успех в математиката, историята.

Свързани статии

Закръглените букви са характерни за творческите личности, за тези, които се занимават с музика, писане, изкуство.

Освен начинът на изписване на буквите от значение и това колко натискате с химикалката или молива върху хартия. Вземете молив или химикалка и изпишете няколко изречения. Ако буквите, които оставяте по хартията са плътни и ясни, то вие сте личност, на която приятели и близки могат да разчитат и да ви имат пълно доверие. По-лекото изписване говори за чувствителна натура, съпричастна към другите, добър слушател и отличен съветник.

Ако изписвате буквите слято, то вие сте човек, който мисли логично, систематично и взимате решенията много предпазливо.

Коментирай