Свободно време

Търсят се откриватели и авантюристи

„Explore Bulgaria“ търси двама души с откривателски дух и готови за приключения

02.02.2014г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Със сигурност всеки е мечтал поне веднъж да стане откривател. Да пътува из интересни места, да прави вълнуващи открития, докато се гмурка, катери се по стръмни скали или скача с парашут. За всички, които крият в себе си откривателският дух, обичат да пътешестват и имат нужда от вълнуващи моменти е стартиращият проект „Explore Bulgaria“.

Това е проект на National Geographic Channel България, който обединява телевизионния ефир и онлайн платформите на документалния канал и е разработен изцяло за българския пазар. шест епизода по 12 минути ще разкрият на зрителите непознати, но интригуващи места в България. За проекта сред зрителите се търсят двама души с откривателски дух и готови за приключения.

Те ще се присъединят към Мая Стоилова и Георги Палазов – българи, чийто живот е посветен на спорта и любовта към българското, които каналът предварително привлече за участие в проекта. Четиримата посланици на идеята „Explore BG“ (Открий България) ще се отправят на пътешествие, което аудиторията ще може да проследи през май и юни тази година. Водещият принцип при подбора на дестинациите е те да са значими (културно-исторически) и да представляват впечатляващо постижение от древността.

За достигането до локациите, е необходима специална екипировка или начин на придвижване като гмуркане, катерене, велосипед, лодка, парашут, оф-роуд шофиране. Зрителите ще имат възможност да преоткрият България с плаване до Тюленовата пещера или с полет с балон над Перперикон.

Всеки, който иска да участва, може да се регистрира до 20 февруари на explorebg.natgeotv.com. Кандидатите трябва да представят себе си чрез авторски снимки и мотивационно писмо, а ако искат, могат да споделят и любителски видеоматериал. Само за пет дни кандидатите вече са близо 300.

Ето и малко повече информация за изследователите Мая Стоилова и Георги Палазов:

Мая е уиндсърф и сноуборд инструктор. Зимата дава уроци по ски и сноуборд в Банско, а лятото по сърф в Лозенец. Почитател е на фрирайда и е републикански шампион през 2001, 2002, 2004 и 2005 година.

През 2004 г. Мая става първа на международното състезание First Tracks Freeride – Сейнт Люк/Шандолин, Швейцария. Обича екстремните спортове, които вървят ръка за ръка с пътешествието, което кара Мая да се впусне в телевизионното приключение на любими я й документален канал.

Свързани статии

Георги Палазов е плувец и старши преподавател в Технически университет-София от 2008 г. Той е най-бързият плувец в историята на България в стил бътерфлай и притежава всички рекорди в този стил при мъжете. Взима участие на Олимпиадите в Сидни – 2000 г., Атина – 2004 г., Пекин – 2008 г., както и в много световни първенства. Георги е многократен републикански шампион и рекордьор на България.

Притежава над 250 медала от наши и международни състезания.

Снимки: National Geographic Channel България

Коментирай