Свободно време

Да „изпързаляме зимата“ заедно!

Запишете се за веселата снежна надпревара с шейни на Витоша

07.02.2014г. / 11 48ч.
Мария Дуковска
Снимка: архив, "Изпързаляй зимата"

Снимка: архив, "Изпързаляй зимата"

За втора поредна година най-големият детски онлайн портал Az-deteto.bg организира снежна надпревара „Изпързаляй зимата“!

Състезанието ще се проведе на 22 февруари (събота) 2014 г. от 10 часа на пистата до хижа „Алеко“ на Витоша.

Навън може да е студено и мразовито, но пък пухкавият сняг е идеален за много весели приключения за децата и техните родители. Снежните игри, в които децата ще могат да се включат са конкурс за снежен човек, целене на мишени със снежни топки и надпревара с шейни.

Забавленията и наградите са гарантирани, от вас се иска само да се запишете във формата за регистрация и да изберете игрите, в които ще участвате.

За победителите в игрите ще има специални награди, а за родителите и всички гости на събитието сме подготвили също много изненади и забавления. Генерален партньор на инициативата е ЧЕЗ България. Зимната надпревара ще се осъществи с любезната подкрепа на Витоша ски“ АД, които застават зад всички спортни активности за здрави и весели деца.

Къде?

Хижа „Алеко“, Витоша

Времето?

22 февруари 2014 г., събота

Какво да нося?

Шейна и зимна екипировка – шал, шапка, ръкавици!

Всяко дете може да избере в коя игра да се включи и да се регистрира точно за нея тук.

Срок за записване в състезанията: 20 февруари 2014 г.

Условия за участие в зимното приключение на Az-deteto.bg „Изпързаляй зимата“:

Регистрация: Регистрирай се предварително в онлайн платформата за регистрация. Във формата за регистрация посочи своята възраст, за да бъдеш разпределен в състезателна група. Възрастовите групи са три: 5-7; 8-10; 11-12. Минималната възраст за участие е 5 г.!

Помоли родителите си да попълнят декларацията за сигурност, която ще намерите в Общите условия. Участие в състезанията: В деня на състезанието ела с поне един от родителите си. Носи си собствена шейна!

Ще получиш своя състезателен номер и ще бъдеш разпределен в предварително заявената възрастова група.

Състезание с шейни: групите се спускат последователно като първо стартират най-малките (5-7 г.). На пистата се спускат по две деца, времето за спускане се засича с хронометър. Победител е детето с най-добро време. Във всяка възрастова група ще бъдат излъчени 1-во, 2-ро и 3-то място.

Състезание за целене на мишена със снежни топки: децата се нареждат в две колони пред мишените. Всяко дете ще има 3 опита. Съдия следи за най-точните попадения. Ще бъде излъчен по един победител във всяка възрастова категория.

Състезание за най-оригинален снежен човек: децата работят по 3 в отбор за изработването на най-интересния и оригинален снежен човек. Специално жури определя отборите победители.

Награждаване: победителите от трите състезания получават наградите си на специално издигната за целта стълбичка на победата.

Програма на състезанието:

10:15 – 10:45 Разпределяне на участниците в състезателни групи.

10:45 – 11:00 Откриване.

11:00 – 12:00 Състезанието с шейни.

Първи стартират най-малките (първа група 5-7 г.). На пистата се спускат по две деца, като времето за спускане се засича с хронометър. Победител е детето с най-добро време. Във всяка възрастова група ще бъдат излъчени 1-во, 2-ро и 3-то място.

12:00 – 12:15 Снежна пауза с музика.

12:15 – 13:15 Състезание за целене на мишена със снежни топки и състезание за най-оригинален снежен човек. Двете състезания протичат едновременно в различни участъци.

13:15 – 13:30 Снежна пауза с музика.

13:30 – 14:00 Награждаване на участниците и закриване на зимното приключение.

Как да стигна и възможности за транспорт:

Свързани статии

За първите 20 деца, които се регистрират за участие, „Витоша ски“ осигурява безплатен транспорт за тях и един придружител.

Автобусът ще очаква децата на 22 февруари в 8:30 часа на стадион „Васил Левски“.

До хижа „Алеко“ също можете да стигнете със собствен автомобил, лифт или обществен транспорт. Автомобили се допускат до 10 часа и могат да паркират на паркинга преди хижата.

Освен това можете да използвате Симеоновски лифт. Цената за двупосочен билет за възрастни е 10 лева, а за деца до 12 години – 6 лева.

Можете да използвате и обществен транспорт – излетна линия 66. Автобусът се движи в събота, неделя и в празничните дни.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Майка ( преди 10 години )
Страхотна идея! Много обичам да се качвам на Витоша с цялото семейство. Обикновено караме с децата, но е добре и да има такива дни за пързалки :-) Радвам се, че сте се сетили.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар