Свободно време

Какво ще ви донесе късмет в годината на коня?

Купете фигурка на кон, която да поставите в дома си

02.02.2014г. / 10 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Както вече знаете, 2014 година ще е под знака на дървения кон, (повече вижте тук), според китайските вярвания, а 31 януари е първият ден от Китайската нова година. За годината на коня казват, че ще бъде повратна, ще има положителни събития и промени, които ще са в перспектива. Освен закупуването на фигурка на кон, която да поставите за късмет в дома, хубаво е да отделите и внимание на цветовете, които ще бъдат актуални.

Модните дизайнери не се забавиха с предложения, които напомнят за годината на коня. Дизайнерката Вивиан Уестууд показа златна висулка с конче в колекцията си за тази година. Даян фон Фюрстенберг , Бърбъри и Ралф Лорен също добавиха фигурата на кон в колекциите си. Живанши преди броени дни пуснаха на пазара серия от луксозни подаръци изработени в червен цвят, в които присъства и образа на коня и китайската звезда.

Какво ще ви донесе късмет в годината на коня?

Най-напред купете фигурка на кон, която да поставите в дома си. Не пропускайте да добавите и аксесоар или облекло, в което присъства неговият образ. Подкова поставена в дома също ще ви донесе здраве, късмет и успех.

Камъни, които е хубаво да носите под формата на аксесоар са топаз, нефрит, пирит, александрит, аметист, лунен камък, розов кварц.

Цветовете, които имат най-силно влияние в годината на коня са :

Зелено

Доминиращ цвят и емоционално положителен. Свързва се с природата, растежа, плодородието, баланса и оптимизма. Успокоява и подхранва духовно. Той също така е и цветът на парите.

Червено

Червеното е страстен цвят, символизиращ огъня. Носете червено, когато усетите, че ви липсва мотивация или имате нужда от прилив на енергия, за да постигнете желанията си. Червеният цвят е и цвят на любовта. Хубаво е на ръката си да поставите и червен конец за късмет.

Жълто

Той повишава излъчването на топлина и положителна енергия. Подходящ е и за хора, които са по-срамежливи, социално несигурни или лесно изпадат в депресивни състояния. Жълтият цвят е цветът на оптимизма, щастието и щедростта.

Черно

Смекчава огнения темперамент на коня. Той също е цвят на богатството, просперитета, изискаността, мистерията, дълбочината на силата и мощта.

Свързани статии

Синьо

Също като зеления цвят е силно действащ през тази година. Той успокоява, балансира. Синият цвят е цвета на мечтите, интуицията и въображението. Поставете го в дома в североизточната част, за да донесе щастие. Разбира се може да го поставите и в офиса си.

Синьо-зелени цветове като този на аквамарина също носят положителна енергия.

Лилаво

Динамичен и мощен цвят, който е в съответствие с жизнеността и енергичността на Коня. Той символизира благородство, майсторство или господство, добра преценка, духовно и материално богатство.

Кафяво

Използвайте го с повишено внимание и в комбинация с червено или други цветове.

Носете дрехи, които са изработени предимно от естествени материи. Бижутата е добре да са обемни и да имат някои от гореизброените камъни.

Снимки: Reuters

Коментирай