Свободно време

Тайнствено завещание, две сестри и разследване на убийство

„Бой на тигри“ – Александра Маринина

08.01.2015г. / 17 02ч.
Аз жената
Корица: Издателство "Хермес"

Корица: Издателство "Хермес"

За книгата:

Момиче пада от балкона на жилищна сграда в Москва и умира. Свидетелите единодушно твърдят, че жертвата е била бутната от сестра й – Наташа. Заподозряната е арестувана веднага по обвинение в убийство. Неопитният следовател по случая дори не търси доказателства за твърденията на Наташа и приятеля й, че по време на убийството са били заедно в другия край на града. Изглежда, съдбата на младата жена е предопределена и я грози тежка присъда.

Адвокат Виталий Кирган е нает за защитник на Наташа. Заинтригуван от странните обстоятелства около случая, той започва собствено разследване. Случайна следа разкрива още по-странен факт: мъж завещава огромни суми на непознати хора, сред които е и мъртвата сестра на Наташа. Какво е общото между всички наследници? Откъде този скромен обикновен човек е разполагал с такова богатство? Отговорите на тези въпроси ще надхвърлят и най-смелите хипотези.

За авторката:

Александра Маринина е безспорната руска кримикралица. Има над 40 написани романа, които са преведени на над 26 езика в цял свят. Гостувала е в страната ни два пъти – през 2001 г. и 2011 г.

Романите на Маринина са продадени в над 43 милиона тираж, което я превръща в най-четения и обичан съвременен руски автор. Самата тя смята, че международният й успех се дължи на факта, че в книгите й се разглеждат общочовешки теми, а сюжетите са много актуални във време, когато борбата с престъпността е приоритет не само в Русия, но и в много други страни.

Александра Маринина е родена в Лвов през 1957 г. като Марина Анатолевна Алексеева. Авторката принадлежи към потомствено семейство на работещи към Министерството на вътрешните работи.

Завършва Юридическия факултет на Московския университет. От 1987 г. е водещ специалист по анализиране и прогнозиране на престъпността.

Книгите й, чиято главна героиня е Анастасия Каменская, се радват на голям читателски интерес. Сред тях са „Неволна убийца“, „Откраднатият сън“, „Смърт заради смъртта“, „Реквием“, „Седмата жертва“, „Когато боговете се смеят“, „Незаключената врата“, „Няма връщане назад“ и др. По тези книги са заснети сезоните на телевизионния сериал „Каменская“.

Маринина е носител на редица награди. През 1998 г. е отличена като „Писател на годината“ на Международния панаир на книгата в Москва, през 2005 г. получава националното отличие „Олимпия“, като жена, чиито книги имат неоспорим принос към руската култура, а през 2006 г. е призната за „Писател на десетилетието“.

На книжния пазар от 31 януари 2014 г.
Обем: 512 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN 978-954-26-1295-7
Корична цена: 14,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай