Свободно време

Едни от най-цветните градове и села

Заслужава си да ги посетите

12.02.2014г. / 14 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Цветните градове са красиви и затова са едни от най-посещаваните туристически дестинации. Наричат ги цветни, защото повечето сгради в тях са обагрени в ярки и красиви цветове. Списъкът с такива места, които може да посетите е дълъг, затова споделяме една малка част от тях.

Чинкуе Тере, Италия

Необикновено красиво място, част от италианската Ривиера в близост до границата с Франция. Чинкуе Тере включва пет китни италиански селца, разположени на стръмни скали, като всички къщички са боядисани в ярки и красиви цветове. Те са част от националния парк Чинкуе Тере, което ги прави част от списъка на ЮНЕСКО на световното културно наследство.


Свързани статии

Хускар, Испания

Ако досега сте виждали градове и села с разноцветни сгради, то южната част на испанското село е боядисана изцяло в синьо заради филма за смърфовете. Китното селце се превръща в снимачна площадка, а всички сгради, дори църквата и надгробните камъни са боядисани в синьо. След 2011 година жителите гласували да запазят синия облик на сградите. Оттогава посетителите на това място са нараснали с до 80 000 души.

Бо-Каап, Кейптаун

Кейптаун е една от най-популярните туристически дестинации в Южна Африка. Това красиво място първоначално е било дом на освободени роби от Малайзия и Индонезия. Разхождайки се из предградието, няма как да не се усмихвате на сградите боядисани в синьо, зелено, жълто. Ако отидете на плажа, там също ще ви посрещнат малки цветни къщички.

Бурано, Италия

Бурано е островен квартал на Венеция, известен с красивата дантела, която може да бъде закупена там, както и с цветните си жилищни сгради. Разположено в перлата на Адриатика, това красиво място не само е романтично, но и помага да се разтоварите, благодарение на всички тези ярки цветове, покрай които преминавате.

Тобермори, Шотландия

Шотландия е известна не само с красивите си скалисти брегове, зелени планини и поля, но и с това красиво място, в което повечето сгради са цветни. Това сякаш компенсира липсата на слънце. В галерията ни може да разгледате забавни снимки на градове снимани от птичи поглед.

Снимки: sxc.hu, Reuters

Коментирай