Свободно време

Мисъл на деня

За повече вдъхновение

18.02.2014г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

„Когато една врата на щастие се затвори, друга се отваря. Но често ние гледаме в затворената за твърде дълго време и не виждаме тази, която се е отворила за нас.“ – Хелън Келър

Хелън Келър е американски автор, политически активист и лектор, родена на 27 юни 1880 година, в градчето Тъскъмбия, САЩ. Хелън се родила напълно здрава, но на 19-месечна възраст се разболява и губи слуха и зрението си. Въпреки това благодарение на нейната учителка тя успява да надвие изолираността.

Свързани статии

Хелън успява да завърши института „Перкинс“ за слепи, а по-късно се мести в училище за глухи. През 1900 година тя е приета в колежа „Радклиф“. След завършването на колежа тя става първия сляп и глух човек, получил бакалавърска степен в изкуствата. Нейният талант в литературата бива бързо забелязан.

Тя се превръща в световноизвестен автор и оратор. През 1920 г., помага за основаването на Американския съюз за граждански права. В периода между 1909 и 1921 година е била член на социалистическата партия. Има силно приятелство с Марк Твен. Хелън Келър написва и издава общо 12 книги. Умира на 1 юни 1968 година.

Коментирай