Свободно време

„Макраме“ – етно-фюжън ритми в музикалния проект на Мирослав Иванов

В дебютното парче „В моя сън“ по идея и музика на Крис Поповски Миро пее в дует с Владислава Димитрова

28.02.2014г. / 13 00ч.
Аз жената
„Макраме“ – етно-фюжън ритми в музикалния проект на Мирослав Иванов

След авангардния поп сингъл „Цък“, с който китаристът и композитор Мирослав Иванов ни изненада в края на миналата година, дойде време за поредния му експериментален завой. Този път музикантът поема на пътешествие към неизследвани етно-фюжън дебри с проекта „Макраме“, плод на сътрудничеството му с дългогодишния му приятел Крис Поповски.

Дебютното парче на „Макраме“ е нестандартната композиция „В моя сън“. В нея можем да чуем не само непогрешимата китара на Миро, но и чистите му меки вокали в дует с екзотичната Владислава Димитрова, чийто чувствен глас познаваме от риалити формата „X Factor“. Любопитното е, че студийните записи на „В моя сън“ са осъществени буквално около две седмици преди Влади да се включи в музикалния конкурс заедно с близначката си Алекс, направил двете известни в цяла България. Финално аранжирано и мастерирано обаче парчето е едва от броени дни.

Музиката и текстът на „В моя сън“ са дело на Крис Поповски, а записът, аранжиментът, вокалите, китарите и мастерингът са осъществени от Миро. Музикалните занимания на Крис за разлика от тези на Миро са само за удоволствие, но това не му пречи да бъде неразделен с китарата и оригиналните си идеи.

„Написах музиката и текста на „В моя сън“ почти на шега. Веднага щом чу демото, Миро пожела да го аранжира, изпее и запише. Запалихме се и решихме да опитаме“, разказва Крис.

Миро пък добавя: „Получи ни се толкова добре, че сериозно обмисляме да продължим този проект, който кръстихме „Макраме“ – име, връщащо ни към народното творчество и автентичното звучене, което искаме да запазим и в следващите ни композиции в стил поп с етно-привкус“.

И двамата са единодушни, че свежото включване на Влади дава естествено начало на една традиция – за всяко ново парче да канят атрактивна гост-вокалистка.

Тепърва предстои да разберем в каква комбинация ще се навържат възлите на „Макраме“-то, а междувременно можем да надникнем в съня на Миро, Влади и Крис тук: http://www.youtube.com/watch?v=mBRemENboYA&feature=youtu.be

Коментирай
Здраве и красота