Свободно време

Холивудски актьори, озвучавали герои на Дисни

Чий гласове се крият зад любимите ви анимационни герои

04.03.2014г. / 15 20ч.
Михаела Лазарова
Мел Гибсън. Снимка: Reuters

Мел Гибсън. Снимка: Reuters

Харесвате ли филмчетата на Дисни? Ако отговорът е „Да“, със сигурност имате списък с любими, които гледате от време на време. Зад прекрасните анимации се крият дълги часове работа, подготовка, креативност и гласовете на едни от най-известните холивудски актьори. Няма как да изброим всички, които са озвучили анимационните герои от филмите, но ще споделим някои от тях.

Свързани статии

Джон Гудман

Ако едни от най-любимите ви анимационни филмчета са „Омагьосаният император“ и „Книга за джунглата 2“, то със сигурност си спомняте ламата Pacha и симпатичният Балу. И двата образа са озвучавани от гласа на актьора.

Робин Уилямс

Той е озвучавал не един или два филма, но определено е фаворит на всички фенове на Дисни. Емблематичен си остава неговият глас зад образа на синия дух във филмчето „Аладин“.

Емили Блънт

Симпатичната млада актриса е Жулиета във филмчето „Гномео и Жулиета“ показващ Шекспировите герои по кичозен и забавен начин.

Джереми Айрънс

Кой смятате, че игра коварния Скар във филмчето „Царят лъв“ ? Самият Джереми Айрънс. Освен това той изпя и една от песните във филма „Be Prepared“.

Еди Мърфи

Зад образа на малкия червен дракон от филма „Мулан“ застава Еди Мърфи в звукозаписното студио. Неговият глас е действащ само в първата част на филмчето, но определено много отива на образа на героя.

Мел Гибсън

Вероятно си спомняте красивата Покахонтас и героя с елегантен глас Джон Смит. Е, зад образа на Джон се крие гласът на невероятния Мел Гибсън.

Матю Бродерик

Бродерик, който е съпруг на Сара Джесика Паркър, озвучава симпатичния герой Симба във филмчето „Царят лъв“.

Снимки: Reuters

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
pepi ( преди 10 години )
goliama rabota , i az sam rabotila v aleksandra audio , za ozvu4avane na animacia ,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време