Свободно време

С много игри и усмивки отново „изпързаляхме зимата“!

ЧЕЗ подкрепи зимното събитие на Az-deteto.bg за втора поредна година

09.03.2014г. / 17 23ч.
Мария Дуковска
С много игри и усмивки отново „изпързаляхме зимата“!

С много снежни игри, усмивки и забавления заедно „изпързаляхме зимата“ за втори пореден път!

На 8 март екипът на Az-deteto.bg успя да събере на хижа „Алеко“ над 60 деца и техните родители за веселото детско състезание „Изпързаляй зимата“. ЧЕЗ подкрепиха спортното събитие на най-големия детски онлайн портал за втори път като генерален спонсор на събитието, организирано от най-големия детски онлайн портал Az-deteto.bg.

Снежните игри се проведоха на пистата до хижа „Алеко“ и бяха разделени в няколко дисциплини – състезание с шейни, състезание за целене на мишена със снежни топки и състезание за най-оригинален снежен човек. Участие в надпреварата взеха деца между 5 и 12 години, разпределени в три възрастови групи. Наградите за победителите бяха осигурени от ЧЕЗ.

„Подкрепяме с голямо удоволствие подобни инициативи. Щастливи сме, когато виждаме толкова много детски усмивки. За нас е важно децата и младите хора да спортуват, да играят навън, да откриват забавление в движението и здравословния начин на живот“, каза Петър Баран, заместник-председател на Управителния съвет на ЧЕЗ и главен оперативен директор на компанията.

Стимулирането на спорта и активната физическа дейност на децата е основен елемент в политиката за корпоративна социална отговорност на ЧЕЗ. Компанията традиционно подкрепя финансово и организационно редица детски спортни надпревари. Сред тях са международният плувен турнир в памет на легендарния треньор Стефан Попов – Замората, хокейният „Турнир за купата на ЧЕЗ“, ежегодният велокрос за деца, който се организира в сътрудничество с Az-deteto.bg, турнирът по хокей на лед за деца до 10-годишна възраст „Крос айс“, турнирът на плувен клуб „Левски“.

Предоставянето на възможности и перспективи за младото поколение и развитието на образованието също са сред приоритетите в социалната политика на компанията. В края на 2012 година стартира инициативата „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, в рамките на която след проведен конкурс компанията предостави стипендии на 10 ученици от 12-и клас от пет професионални гимназии в Западна България.

Още информация за победителите в състезанията може да прочетете в Az-deteto.bg

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Вени ( преди 10 години )
за първи път заведохме детето на това събитие...месеци по-рано бяхме на велокроса организиран отново от детския портал...и двата пъти малкия много се забавлява. поздравления за инициативата! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
Mnogo gotina ideq, prekrasno realizirana:) Emociata za decata beshe neveroiatna. A vashite vpechatleniq kakvi sa?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар