Свободно време

Притча за магарето

За премеждията на живота

12.03.2014г. / 16 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: sxc.hu

Снимка: sxc.hu

Имало в едно село селянин, който имал магаре. Един ден магарето паднало в кладенеца на двора. Животното с часове тъжно ридало за помощ, докато селянинът се опитвал да измисли как да го спаси. Не след дълго той решил, че тъй като магарето е старо, а кладенецът трябвало да се затрупа, не си струвало да полага усилия да спаси животното.

Извикал няколко мъже да му помогнат. Всеки взел по една лопата и започнали да хвърлят в кладенеца оборски тор. Магарето така и не спирало да ридае тъжно, но скоро след това замлъкнало. Неговият тъжен рев вече не се чувал.

Свързани статии

Случило се нещо необикновено. С всяка лопата оборски тор, която хвърляли върху него, магарето се изкачвало все по-нагоре. Скоро всички били много изненадани като магарето се показало през ръба на кладенеца и успяло да излезе.

Извод:

Ще има не един или два момента, в които животът ще хвърля върху вас боклуци. За да се измъкнете от кладенеца, в който сте попаднали, използвайте всяка една беда като ваша стълба, по която да се изкачите. Може да излезете от кладенеца, просто никога не се отказвайте от това да бъдете на високо.

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
Страхотна притча. Нека бъдем винаги на високо:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар