Свободно време

Демоните на Да Винчи

Драмата от 10 епизода проследява „неразказаната“ история на най-великия гений в света

11.03.2014г. / 16 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: FOX International Channels

Снимка: FOX International Channels

Този март ще бъде вълнуващ за зрителите на телевизия FOX, защото започва вторият сезон на „Демоните на Да Винчи“. Невероятната телевизионна поредица „Демоните на Да Винчи“ стартира в ефира на FOX от 25 март и ще се излъчва всеки вторник от 21:50 часа.

Вторият сезон на историческия фентъзи сериал е оригинална продукция на Дейвид Гойър, сценарист на „Мъж от стомана“ и неозаглавеното му продължение, както и на трилогията „Черният рицар“. Драмата от 10 епизода, продуцирана от Adjacent Productions, проследява „неразказаната“ история на най-великия гений в света – Леонардо да Винчи по време на бурната му младост в ренесансова Флоренция.

Блестящ и непримирим, 25-годишният Леонардо е художник, изобретател, фехтувач, мечтател и идеалист. Като свободомислещ човек, чиито талант и интелект са почти свръхчовешки, той е измъчван от необходимостта да живее в тесните рамки на своето време. В главната роля зрителите ще видят Том Райли (познат от филмите „Монро“, „Искам Кенди“).

Неговият герой Леонардо е изправен пред разрухата във Флоренция след заговора на Паци. Лоренцо е тежко болен и Да Винчи трябва да напрегне всичките си сили, за да защити града от силите на Рим. Докато Медичите стигат до немислими крайности, за да се разправят с новата заплаха, Да Винчи продължава търсенето на „Книгата на тайните“, която ще разбули миналото на майка му.

Свързани статии

Той скоро ще осъзнае, че има смъртоносни съперници в това начинание – нов враг, по-опасен дори от лакеите на папа Сикст. Търсенето ще го отведе в далечни земи и ще го принуди да преосмисли всичко, което знае за света и за собственото си минало.

Сред партньорите на Том Райли са Лора Хадък („The Inbetweeners Movie“, „Honest“, „Капитан Америка: Първият отмъстител“), която играе Лукреция Донати; Елиът Коуън („Мочурищата“, „The Fixer“, „Изгубени в Остин“), който играе градоначалника на Флоренция Лоренцо Медичи; Лара Пулвър („Истинска кръв“, „Шерлок“, „Робин Худ“), която играе съпругата му Клариче Орсини; Блейк Ритсън („Серена“, „Upstairs Downstairs“), който играе безскрупулния и жесток граф Джироламо Риарио, племенник на папа Сикст IV.

Сериалът ще се излъчи премиерно в 125 страни от Латинска Америка, Европа, Азия, Близкия изток и Африка непосредствено след старта му в Съединените щати по Starz на 22 март.

Снимка: FOX International Channels

Коментирай