Свободно време

Explore Bulgaria тръгва на експедиция из непознати места у нас

За любителите на фотографията ще има специален фотоконкурс

13.03.2014г. / 12 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: NGC България

Снимка: NGC България

На специално събитие в София NGC България представи участниците в първия изцяло български проект на канала у нас – „Explore Bulgaria“ (Открий България). За 6 месеца, на специален уеб сайт, в социалните мрежи, шест предавания и в серия от събития, NGC ще покаже част от малко познатите исторически и природни забележителности на България.

Възможността да станат изследователи и да споделят преживяното получиха двама от зрителите на канала – екологът Васил Попов и археологът Надежда Карастоянова. Двамата бяха избрани от жури, след като се пребориха в интернет с над 1000 кандидати. Заедно с изследователите на NGC България – Мая Стоилова, инструктор по сноуборд и уиндсърф и Георги Палазов, олимпиец и преподавател по плуване, те ще се отправят на първата си телевизионна експедиция още през април.

Мая Стоилова и Георги Палазов

Свързани статии

Телевизионната продукция „Explore Bulgaria“ ще реализира екипът на AGITPROP. „Ключово за избора ни бе всички участници да се допълват. Не сме търсили универсални бойци, а сблъсък на характери.“, сподели продуцентът Мартичка Божилова. Режисьорът Георги Богданов призна, че изборът е бил труден: „Рядко се срещам с толкова позитивно настроени хора, които искат да останат в България“.

Феновете на канала ще участват в експедицията като изпращат снимки на своите любими непознати места в България на explorebg.natgeotv.com. Предаването ще бъде в ефир след два месеца, а фото конкурсът „Непознатите места в България“ ще продължи до края на май.

снимки: NGC България

Коментирай