Свободно време

Спектакълът „Lord of the Dance“ остави без дъх хиляди почитатели

Грандиозното шоу взриви София за пореден път вчера в зала „Арена Армеец“

16.03.2014г. / 10 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Lord of the Dance

Снимка: Lord of the Dance

Вчера столичната зала „Арена Армеец“ се изпълни с хиляди почитатели на трупата на Майкъл Флетли, за да се наслади за пореден път на прекрасния спектакъл „Lord of the Dance“. 90 магически минути оставиха без дъх публиката, като пренесоха всеки един от зрителите в митичния свят на ирландския фолклор.

Класическата приказка за доброто и злото, любовта и съревнованието, разказана по завладяващ начин чрез универсалния език на танца, изпълни до краен предел атмосферата на залата със зареждащата енергия на прочутия ирландски фолклорен танц, представен в ново и модерно измерение.

Мюзикълът разказва историята на героя-пазител (The Lord of the Dance), закрилящ своя народ от тъмния владетел на мрака (The Dark Lord) с помощта на малкия горски дух, пренасяйки омагьосаната публика в митичната вселена на любовта, опасността и желанието за свобода.

Шоуто бе обогатено с прекрасни вокални и инструментални фолклорни изпълнения за цигулка на фона на чудни пейзажи от красивата ирландска природа.

Зашеметяващият ритъм, създаден от специалните обувки на танцьорите, ехтеше из цялата зала, като в края на спектакъла вдигна цялата публика на крака. Млади и стари жадно аплодираха любимците си, наслаждавайки се на 15-минутен бис.

С дълбок поклон и бурни овации изпратихме за последен път спектакъла на „Lord of the Dance“, малко преди да бъде свален от програмата на трупата. Очакваме с нетърпение новия им проект, а хубавия спомен запазваме дълбоко в сърцето си.

Още от премиерата си през далечната 1996 година до днес, спектакълът „Lord of the Dance“ чупи всички рекорди с невижданата си оригиналност дотогава и завладява целия свят, взривявайки всяка възрастова, полова и културна граница.

Шоуто е гледано на живо от над 60 милиона души по цял свят, а създателят му Майкъл Флетли до ден днешен държи световния рекорд за най-бърз танцьор в света – през 1989 година той прави 28 стъпки в секунда, а през 1998 – 35 стъпки в секунда!

Вижте галерията от снимки от прекрасното шоу тук!

Коментирай