Свободно време

Притча за смачканата банкнота

Без значение колко са били сурови уроците на съдбата, вие никога няма да изгубите стойността си

29.03.2014г. / 09 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Следващата притча е за всеки един, който след труден момент е загубил вяра в себе си. История, която ще ви помогне да повярвате в доброто, в силата на духа и в положителната страна на отрицателните събития.

Смачканата банкнота

Известен оратор започнал лекцията си, като държал в ръцете си 20 доларова банкнота. В зала с 200 души той попитал:

– Някой иска ли тази банкнота? – Много от слушателите вдигнали ръце, – добре, ще ви я дам, но първо ще направя това – и той я намачкал силно.

– Кой я иска? Хората отново вдигнали ръце. А ако направя това? Ораторът пуснал банкнотата на земята и започнал да я тъпче с обувката си. После я вдигнал, съвсем смачкана и мръсна, и отново я предложил на публиката. И този път много хора вдигнали ръце.

– Приятели, получихме безценен урок. Каквото и да правим с парите, те не губят стойността си, и за това продължават да са желани. Защото 20 долара си остават 20 долара.

Свързани статии

Извод:

Често животът ни предлага изпитания, след които излизаме кални, мръсни и смачкани. В тези моменти винаги подценяваме себе си и възможностите си. Затваряме се в себе си и казваме, че не струваме нищо. Без значение колко са били сурови уроците на съдбата, вие никога няма да изгубите стойността си. Мръсни, смачкани или чисти вие винаги ще бъдете стойностни за тези, които истински ви обичат и ценят.

Коментирай