Свободно време

Огнено фламенко от Националния балет на Испания

Танцьорите възпламениха за пореден път българската публика

26.03.2014г. / 11 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Булфото

Снимка: Булфото

На 25 март след зрелищен спектакъл, българската публика за пореден път бе пленена от Националния балет на Испания. Балетът, който гостува у нас през 2012 година, се завърна отново в страната ни, за да представи две представления „Севилска сюита“ и „Грито“.

Спектакълът бе от 19:30 часа в зала 1 на НДК. На сцената под ритъма на фламенкото танцуваха 50 танцьори под хореографията на Антонио Нахаро.

Музиката към балета се изпълняваше на живо. Спектакълът бе разделен в две части. В първата зрителите се доближиха до класическото фламенко, а във втората част бе представено фламенко от различни части на Испания.

Свързани статии

Невероятни пищни костюми, визуални ефекти, десетки кастанети и звуци на потропващи обувки допълваха повече от страстното и красиво фламенко.

Сцената бе покрита със специален дървен под, на който ехтяха стъпките на танцьорите, които освен с невероятните си костюми, пристигнаха и с 250 чифта танцувални обувки.

Националният балет на Испания е създаден през 1978 година като творчеството му се свързва с имената на Хоакин Кортес, Ева Уербабуена, Хосе Антонио, Кармен Амая, Аурора Понс и много други.

Спектакълът се осъществи благодарение на „БГ Саунд Стейдж“ и „Кийн акт“ със съдействието на посолството на Кралство Испания.

Снимка: Булфото

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )