Свободно време

Местим стрелките с час напред на 30 март

Преминаваме към лятното часово време

29.03.2014г. / 12 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Само след два дни, на 30 март в 3.00 часа ще преместим стрелките на часовника с един час напред. Българският институт по метрология напомня, че тогава ще посрещнем и лятното часово време. Лятното часово време се прилага в райони с умерен климат, заради значителните изменения в съотношението между светлата и тъмна част от денонощието.

Историята разказва, че то е било въведено от Бенджамин Франклин. Практически идеята за лятно часово време била осъществена от правителството на Германия през Първата световна война.

Свързани статии

У нас лятното часово време е въведено на1 април 1979 година. Вероятно повечето от вас са усетили настъпващата промяна, събуждайки се малко по-рано сутрин. За да се приспособите по-лесно и бързо към часовата промяна, приемайте повече витаминозни храни, отдайте се на заслужена почивка и малко повече спорт.

На 26 октомври отново ще преместим стрелките на часовника, но този път с час назад.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Силвия ( преди 10 години )
Аз много обичам да става тъмно по-късно и да се наслаждаваме на слънцето повече време. Хич не ми пука недоволния Удобрява ли или не Удобрява, да се научи да пише първо и после да се изказва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
недоволен ( преди 10 години )
Те това със смяната на времето повече вреда има отколкото полза ! Що на всяка евро простотия се покланяме и удобряваме без дя анализираме?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар